Komple Taşımacılık

    AGL Forwarding
  • Home
  • Komple Taşımacılık
Karayolu Nakliye

Komple Taşımacılık

Komple Nakliye

Komple taşımacılık uluslararası nakliye operasyonlarında en çok tercih edilen taşımacılık türlerinden birisidir ve firmamız ilk günden bu yana komple taşımacılık ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaktadır. Uluslararası literatürde komple taşımacılık, FTL olarak anılır. FTL, Full Truck Load kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasıdır.

Bir firmaya ait yükün tek başına, tek bir taşıma aracıyla nakliyesine komple taşımacılık adı verilir. Hız, güvenlik, fiyat gibi açılardan en avantajlı taşımacılık türlerinden olduğu rahatlıkla söylenebilir. Komple taşımacılıkta yükünüz diğer bazı taşımalarda olduğu gibi aktarma ve elleçleme görmez. Parsiyel taşımacılıktaki gibi araç yola çıkmak için başka yükler bulmayı beklemez. Yüke en uygun araç seçimi yapılır ve yükün bulunduğu yerde yükleme yapılıp evrak işlemleri halledildikten itibaren direkt müşteriye doğru yola çıkar.

Komple Taşımacılıkta Kullanılan Araç Türleri

Komple taşımacılık esnasında pek çok farklı araç kullanılabilir. Araç tercihi yükün miktarına, cinsine, hacmine vs. göre belirlenir. Bu noktada en çok tercih edilen araçlardan birisi kamyonettir. Azami yük ağırlığı 3500 kg’ı geçmeyen ve 2 dingilli kamyonetler 1500-1750 kg arasında yük taşıyabilmektedir.

6 teker kamyonlar komple taşımacılıkta kullanılan bir diğer araç olup azami yüklü ağırlıkları 7500 kg’ı geçmeyen, 2 dingilli araçlardır. Kasa ağırlıkları haricinde 3500-4000 kg taşıma kapasiteleri vardır. 10 teker kamyonların azami yüklü ağırlığı 25000 kg geçmeyen ve 3 dingilli araçlardır. Kasa ağırlığı hariç taşıma kapasiteleri yaklaşık 15000 kg’dır.

40 ayak kamyonlar net 20000 kg taşıma kapasitesine sahip, 4 dingilli araçlardır. Kasa uzunlukları 790-820 cm arasındadır. Özellikle açık kasa taşımalarda 40 ayak kamyonlardan yararlanılmaktadır.

Tır komple taşımacılık alanında en çok tercih edilen araç türü olup Transports Internationux Routiers, yani Uluslararası Karayolu Taşımacılığı anlamına gelen kelimelerin kısaltmasıdır. Net 25000 kg taşıma kapasitesine sahip, 5 dingilli araçlara verilen isimdir.

Firma olarak daima müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmaya çabalıyor, bu kapsamda komple taşımacılık hizmetlerimizde ihtiyaca göre araç tedariki yapıyoruz. Geniş araç filomuz ile yüklerinizi istenen her yere güvenle ulaştırıyoruz.

Komple Taşımacılık Avantajları

Komple taşımacılık birçok avantajı bir arada sunar. Banların bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Fiyat
  • Zaman
  • Esneklik
  • Düşük Hasar ve Kayıp

Fiyat

Komple taşımacılık fiyat açısından karayolu taşıma seçenekleri arasında en uygun fiyatlısıdır. Eğer yukarda belirttiğimiz araç modellerinden birisini komple dolduracak kadar yükünüz varsa hiç tereddütsüz komple taşımacılık yöntemini tercih edebilirsiniz. Böylece yükünüz satıcıdan alıcıya en uygun fiyat avantajıyla ulaşacaktır.

Zaman

Taşımacılık türleri arasında en hızlı alanı komple taşımacılıktır. Sürat konusunda aceleniz varsa ilk tercihiniz komple taşımacılık olmalıdır. Yükleriniz ambarda beklemez. Elleçlemeye maruz kalmaz. Başka parça yüklerin bulunması beklenmez. Yükleme biter bitmez araç yola çıkar ve son alıcının adresine doğru hareket eder. Bu yönüyle zaman tasarrufu açısından en avantajlı nakliye türüdür.

Esneklik

Komple taşımacılık aynı zamanda esneklik sağlar. Parsiyel taşımacılıkta aynı araca aynı özellikteki, aynı yükleme türündeki yüklerin yüklenmesi tercih edilir. Daha seçici davranılır. Ancak Komple Taşımacılıkta varil, palet, bidon, fıçı, big bag çuval, IBC tank gibi her türlü ambalaj içindeki yük ya da dökme haldeki yük başarıyla taşınabilir. Bu sayede yükünüzün türü ve ambalaj şekli her ne ise Komple Taşımacılık ile taşıtabilirsiniz.

Düşük Hasar ve Kayıp

Diğer taşımacılık türlerinde ürünleriniz farklı noktalarda aktarma ve elleçleme görür. Aktarma ve elleçleme sayısı arttıkça bundan kaynaklı kayıp, hasar, yanlış teslimat gibi oranlar da artış gösterir. Oysa komple taşımacılıkta yükleriniz bunlara maruz kalmadığı için hasar ve kayıp olasılığı da minimuma iner.

Profesyonel Komple Taşımacılık Firması

Komple taşımacılık alanında firma olarak her zaman iddialıyız. Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz operasyonların tamamında müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı başardık. Aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizi sektörde ayrıcalıklı kılan en temel özelliğimiz personellerimizdir.

Her biri alanında eğitimli, bilgi birikimi yüksek, kendini sürekli geliştiren, özverili bir ekiple çalışıyoruz. Çağrı merkezimizden saha çalışanlarımıza kadar tamamında müşterilerimizin beklentilerine en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Genç ve geniş araç filomuz arasından ihtiyaca en uygunu temin ediyoruz. Tarafımıza ulaşan ihbarları derhal değerlendiriyor, en kısa sürede araçlarımızı yönlendiriyoruz. Bütün bu ayrıcalıkları en uygun fiyat avantajlarıyla birleştiriyoruz.

HİZMETLERİMİZ


Teklif Alın

Hemen Yazın
















    Denizyolu Nakliye

    Entegre Çözümler








    Karayolu Nakliye

    Entegre Çözümler








    Havayolu Nakliye

    Entegre Çözümler







    Komple Taşımacılık

    Entegre Çözümler







    Parsiyel Nakliye

    Entegre Çözümler


    Send Message with WhatsApp Messenger Instagram Telegram Skype Email
    ×
    Whatsapp
    Email
    Open Close
    Bize Yazın!