Metreküp Hesaplama - AGL Forwarding

Metreküp Hesaplama

Taşımacılık sektöründe bilinmesi gereken teknik kavramlardan birisi hacimsel metreküptür. Bunlardan dolayıdır ki, metreküp hesaplama yoğun şekilde aranmaktadır. Çünkü nakliye çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için mutlaka metreküp hesaplaması yapılmalıdır ve hesaplama sonucunda çıkan değerle yükün hacmi belirlenecek, hacmi üzerinden de taşıma maliyeti ortaya çıkacaktır. Bu nedenle herhangi bir ülkeye, herhangi bir yük göndereceğinizde metreküp hesaplamasının mutlaka profesyonel kişilerce yapılması gerekmektedir.

Metreküp hesaplama işlemlerinde en ufak hata payına yer yoktur. Yapılacak bir hata çeşitli mağduriyetler doğurabilir. AGL Forwarding olarak taşınacak yüklerinizin hacim hesaplamalarını alanında eğitimli ve deneyimli ekibimizce gerçekleştiriyoruz. Gerekli planlamaları yaparak tarafınıza bilgilendirmede bulunuyor, Metreküp hesaplamasına bağlı olarak en uygun fiyat tekliflerini sunuyoruz.

Öncelikle metreküp terimini açıklamakta fayda var. Metreküp, hacimsel ağırlık manasına gelip m³ şeklinde sembolize edilmektedir. Taşınacak yükün metreküp hesabına göre nakliyeleri gerçekleştirilmekte, hesaplama yapılırken yüklerin eni, boyu, yüksekliği ve ağırlığı dikkate alınmaktadır.

Metreküp Hesaplama Nasıl Yapılır?

Herhangi bir lojistik faaliyetinde yüklerin mutlaka Metreküp hesaplaması yapılmaktadır. Bu metreküp hesaplama son derece titiz yapılmalıdır. Profesyonel olmayan kişiler hata yapabileceğinizden hesaplamaların kesinlikle uzman kişilerce yapılması istenmektedir. Birçok farklı alanda metreküp hesaplaması kullanılabilmekte ve bunlar arasında özellikle şunlar öne çıkmaktadır:

En X Boy X Yükseklik = Hacim (metreküp)
  • Nakliye ve kargo yük gönderisi,
  • Bina mantolama,
  • Desi hesaplaması,
  • Akvaryum hacmi hesaplaması,
  • Havuz kapasitesi hesaplama,
  • Oda ölçüleri hesaplama,
  • Boya metraj hesaplama,
  • Konut metreküp hesaplaması,
  • Kereste metreküp hesaplaması.

Metreküp hesaplaması yapılabilmesi için yükün boyutları bilinmelidir. Boyutlar için en, boy ve yüksekliğe gereksinim vardır. En, boy, yükseklik çarpılarak hacim ortaya çıkarılır. Mesela bir yükün eni 50 cm olsun. Boyu 80 cm olsun. Yüksekliği 30 cm olsun. Bu yükün hacmi 50 x 80 x 30 = 120 metreküp olarak hesaplanacaktır.

Metreküp hesaplama bütün nakliye türlerinde kullanılır. Özellikle parsiyel nakliye uygulamalarında taşınacak yükün araç içinde kaplayacağı alana göre fiyatlandırma yapılacağından metreküp hesaplamaya çok daha önem verilir. Net şekilde hesaplama yapılması tercih edilir. Nakliye fiyatı metreküp hesaplamasına göre yapılacağından müşterilerimizden yüklerinin metreküpü talep edilir.

Elbette nakliye fiyatları üzerinde tek etken metreküp değildir. Bunun dışında yüklerin türüne göre taşımacılık yöntemi tercih edilmekte, taşımacılık yöntemleri de fiyatları etkilemektedir. Mesela frigo nakliye için özel soğutmalı bölmeleri olan konteyner ve araçlara ihtiyaç olacaktır. Yine proje ve ağır nakliyede çok daha donanımlı personellere, özel araç ve ekipmanlara, yasal prosedürlere gereksinim vardır. Bu nedenle de fiyatlar parsiyel taşımacılığa nazaran artabilmektedir.

Konteyner Metreküp Hesaplama

Konteynerler lojistik faaliyetlerinde en fazla kullanılan ekipmanlardan birisidir. Konteynerler için de metreküp hesaplama yapılması gerekir. Hesaplamalar sayesinde bir konteyner içerisine kaç adet paket ya da palet yerleştirileceği hesaplanır.

Konteynerler daha çok denizyolu taşımacılığında kullanılır. Uluslararası ithalat, ihracat alanında sıklıkla tercih edilen konteynerler bazı standartlara göre üretilirler ve çoğu kez 10-15 yıl yük taşımacılığında kullanılabilirler. Yükleme işlemlerine ve öcülerine göre farklı konteynerler mevcuttur ve 40’lık ve 20’lik olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Konteynerlerle yük taşınmasında daha çok paletler kullanılır. Ahşap ya da plastikten üretilen paletler ürünlerin forklift ya da transpalet aracılığıyla kolayca taşınabilmesini sağlar. Hem palet ölçüleri hem de konteyner ölçüleri hesaplanarak bir konteynere kaç palet yüklenebileceği hesaplanır.

Standart palet ölçüleri 1000 x 120 mm’dir. 20’lik bir konteynerin iç hacmi 2352 mm X 5900 mm’dir. Buna göre 20’lik konteynere 10 palet sığabilir. 40’lık konteyner iç hacim ölçüleri ise 2352 X 12032 mm’dir ve 21 adet palet sığabilmektedir. Hem 20’lik hem 40’lık konteynerlerin 22 ton yükleme kapasiteleri bulunur ve bu da taşımacılıkta dikkate alınması gerekenlerden biridir. Konteyner metreküp hesaplama tam bir konteyneri dolduracak ürünlerin taşınmasında yapılmaktadır. Parsiyel taşımacılıkta müşteriler açısından kaç paletin sığacağının bir önemi yoktur. Paletler konteynere uzunluk, genişlik ve yükseklik ölçülerine göre yerleştirilmekte olup toplam ağırlığına dikkat edilmelidir.

En Uygun Fiyatlı Metreküp Hesaplama

AGL Forwarding olarak metreküp hesaplama işlemlerimizi tamamen alanının uzmanları ile yapıyor, en iyi programları kullanıyoruz. Böylece net hesaplamalar gerçekleştiriyor, aklınızda hiçbir soru işareti kalmamasını, planlamanın en sağlıklı şekilde olmasını sağlıyoruz. Kaliteli, hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı taşımacılık politikamızdan ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz.

Send Message with WhatsApp Messenger Instagram Telegram Skype Email
×
Whatsapp
Email
Open Close
Bize Yazın!